Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dieta ^^

mikomiko209

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , chciałbym was prosić o pomoc w ułożeniu diety na zrzucanie wagi , a jednocześnie do nabierania masy mięśniowej. Obecnie mam 184cm wzrostu i +/- 100kg. Motywacje mam , trenera też mam , miejsce do ćwiczeń także , brakuje mi tylko diety. W tamte wakacje schudłem 20kg przez niecałe 2 miesiące , ale zima zrobiła swoje i nabrałem znowu troszkę niepotrzebnej wagi (ok.15kg). Planuje robić cwiczenia tak :

poniedziałek: klatka 

wtorek : barki

sroda : bieg

czwartek : biceps/triceps

piątek : bieg

sobota : plecy

niedziela : bieg

Dlaczego nie ma nóg? przy takiej masie , gra w piłkę , jazda na rowerze i offroad robią z nóg cuda - o ile nie ma na nich tkanki tłuszczowej.

Jak macie jakieś pomysły to dawać :) rozpatrze wszystkie. 

Jest tylko 101 problemów - 100 dni i 1 dziewczyna :) 

Opublikowano

Witam , chciałbym was prosić o pomoc w ułożeniu diety na zrzucanie wagi , a jednocześnie do nabierania masy mięśniowej. Obecnie mam 184cm wzrostu i +/- 100kg. Motywacje mam , trenera też mam , miejsce do ćwiczeń także , brakuje mi tylko diety. W tamte wakacje schudłem 20kg przez niecałe 2 miesiące , ale zima zrobiła swoje i nabrałem znowu troszkę niepotrzebnej wagi (ok.15kg). Planuje robić cwiczenia tak :

poniedziałek: klatka 

wtorek : barki

sroda : bieg

czwartek : biceps/triceps

piątek : bieg

sobota : plecy

niedziela : bieg

Dlaczego nie ma nóg? przy takiej masie , gra w piłkę , jazda na rowerze i offroad robią z nóg cuda - o ile nie ma na nich tkanki tłuszczowej.

Jak macie jakieś pomysły to dawać :) rozpatrze wszystkie. 

Jest tylko 101 problemów - 100 dni i 1 dziewczyna :)

Dieta nie pomoże, skoro ćwiczysz 7 dni bez przerwy, mięśnie muszą odpoczywać... Pon/sroda/piatek najlepsze dni na cwiczenia, ew. sobote mozesz dodac. Powinieneś minimum 2 dni zrobić wolnego od ćwiczeń..

http://m.poradnikzdrowie.pl/diety/odchudzajace/dieta-na-mase-dla-mezczyzny-jak-powinna-byc-skomponowana-dieta-na-mase_41187.html

https://gyazo.com/fda5cdba015589562e3ae6f91d845bc0

xD xD xD

TOP1 FIGHTER MPC

https://embed.gyazo.com/e7d06a14193aec972bb7a82e59041e87.png

Opublikowano

Nie podajesz żadnych konkretnych informacji na temat twoich treningów, nie znamy twojego zapotrzebowania, a co najważniejsze... nikt nie układa diet za darmo. 

Poszukaj porad na forum kfd, a najlepiej możesz kupić gotową dietę nawet za 4 dyszki (kupowałem, poszukaj na kfd).

Opublikowano

hahahahaha, po pierwsze nie możesz mieć diety na zrzucenie tłuszczu i wzrost masy mięśniowej bo tak się nie da, dwa, nogi trzeba robić, gra w piłkę to nie jest trening siłowy, trzy, kardio robisz po każdym treningu siłowym a nie w oddzielne dni. skoro masz trenera to chyba jego powinieneś się pytać o diete i trening, a nie na forum o grach komputerowych gdzie większość to dzieci bez wiedzy

Opublikowano

1.Masz trenera to czemu jego o to nie zapytasz?

2. Jezeli to on ułożył ci ten "plan" to zmien go natychmiast.

3. Dieta nie moze byc i na to o na to. redukcja albo masa (tobie radze na poczatku redukcje przy takiej nadwadze)

4. Narazie nie cwicz silowo tylko pozbądź sie tkanki tluszczowej gdzies tak do przynajmniej 20% bo takie cwiczenia nie maja sensu.

Jak masz jakies pytania to pisz PW.

@Patrol *DG*

na c**j ty sie wypowiadasz jak wiedze masz zerową.. co z tego ze niby cwiczy wedlug tego planu codziennie skoro zadna partia nie jest cwiczona wiecej jak 1 raz.

Opublikowano

Pierw zrzuć chociaż trochę tego tłuszczu... Nie da się schudnąć robiąc mase ( jedno wyklucza drugie ) Przy twoim wzroście polecam spalać tłuszcz do 80 kg a potem ewentualnie brać się za mięśnie ;)

4008f620557c76b9gen.jpg
Opublikowano

Pojęcie masz 0, nikt za Ciebie nie ułoży diety. Jeśli tak bardzo Ci zależy to sobie za taką zapłać. Przed wszystkim wejdź na KFD tam poczytaj podstawy o odżywianiu i treningu. ( z tymi nogami to mnie rozwaliłeś, z takim podejściem to lepiej wgl nie ćwicz).

Opublikowano

Najpierw redukcja, czyli ustalenie diety. Masz tu film, gdzie możesz obliczyć zapotrzebowanie na wszystko:

/Potem wchodzisz na potreningu.pl  tworzysz konto i wchodzisz na profil i robisz sobie dietę. 

Opublikowano

Mi na masę kazali jeść co 3 godziny, wszystko co mam pod ręką. Od zmiany treningu i tzw. "diety" (xDD) (tj. 3 tygodnie temu) przytyłem 3 kg. Chyba zmierza to w dobrym kierunku (sam oceń).

Split to sposób trenowania... który się nie sprawdza na masę - przynajmniej w moim przypadku. Dłużej będziesz ją budował, albo wgl jej nie zbudujesz. Pamiętaj także o regeneracji, bo z tego co napisałeś to nie ma na nią miejsca. I nogi masz robić. Nawet jak biegasz, nogi muszą być zrobione. Bo staniesz się bocianem ;d

Zmień trening na FBW, najlepiej coś z tego tematu:

http://www.forum.paker.co.uk/5-rodzajow-full-body-workout-czyli-jak-cwiczyli-kiedys-vt7296.htm

Ja ćwiczę 5x5 Full Body Routine i cudownie się sprawdza. Poczytaj coś, doucz się - nie polegaj na innych, bo twoja wiedza to inwestycja na przyszłość. Sam najlepiej wiesz jak działa twoje ciało.

Pozdrawiam :)

Opublikowano

Ja na przykład przez ostatnie 44 dni zrzuciłem +15 kg, mam 197 cm i ważyłem 113 kg, w tej chwili ważę 97 kg z hakiem. 

Ja sobie założyłem zeszyt, codziennie pisałem co zjadłem i ile ćwiczyłem (dokładnie), przeglądając kartki sprawdzałem czego jeść mniej, a czego więcej i to mnie jakoś mobilizowało. Dodatkowo zrobiłem całe A6W (męczarnia), chodziłem i chodzę na basen- 100 basenów kraulem za każdym razem, biegałem, ABS Workout, rower prawie codziennie po 20 km. Teraz gdy już mam tą górną granicę wagi prawidłowej staram się dalej ją zbijać, ale powoli... Dodatkowo całkowicie odłożyłem słodycze i wszelkie napoje gazowane (jedynie wodę piję), o lodach nie wspominając. Dało się? Dało :)

Opublikowano

Po pierwsze plan do dupy ^^ raz ze mozesz te partie przetrenować w 3 dni a reszte dac na regeneracje dwa nie ma nog a gra w pilke to nie trening nog ^^

moj plan jest taki

poniedzialek: klatka,triceps,barki, kardio

wrorek: regeneracja

Sroda: plecy,biceps,kaptury,kardio

czwartek wolne

piatek: nogi, brzuch,kardio

sobota i niedziela zalezy jak mi sie chce to cwicze w domu to na co mam akurat ochote ale ja radziłbym Ci zrobic wolne ;)

Dieta... hmmm oblicz swoje zapotrzebowanie i zmniejsz o np 300 kalori dziennie i powinna masa spadac ;)

zajrzyj na forum Warszawskiego Koksa, tam sa ogarnieci ludzie ;)

wkforum - wpisz w google i 1 link. Ja linku nie podaje bo zaraz bd ze reklama ^^

@down ciekawe, jak oni naturalnie cwicza .... ale co ja tam wiem, przecież Ty nic nie bierzesz, nie trzymasz diety i masz 10x lepszy progres ^^

Opublikowano

5x5 Bill Star albo stronglifts. I nie, nie możesz odpuścić przysiadów. Załóż 100kg i zobaczysz w jakim stanie są twoje nogi

//up

tak, reklamuj ludzi kłujących d*** i już nawet z tym się nie kryjąych, a przy tym z takim powolnym progresem

Pomogę z matematyki, PW.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...